• Вход
  • Регистрация
  • Търсене
Форма за обратна връзка

Полезно

Правилния начин да носим бебето ...

Носете своето бебе...
Бебетата обичат да бъдат прегръщани! Близкия физически контакт с родителя осигурява основната потребност на бебето от усещане за сигурност и обич. Този постоянен контакт помага бебето да израсте, като самоуверен и независим млад човек. 

Правилното носене на детето му позволява да заеме оптималната поза, която е необходима за неговото правилно физическо развитие.
Антрополозите често употребяват думата „торбести” за новородени и това не е случайно.  При раждането си всяко бебе има заоблена форма на гръбнака, която се е формирала през 9 месечното развитие в утробата на майката.

...и помогнете на неговия гръбнак и крака да се развият правилно.
След раждането на детето, гръбнака постепенно започва да изправя своята форма. Това е нежен процес, който отнема цяла година и се смята за завършен, когато бебето успее да стъпи на крачетата си и да направи своите първи плахи стъпки.
По време на бременността крачетата на детето седят сгънати в тясното майчино пространство и предстои 12 месечен период и за тяхното плавно изправяне. Тазобедрените стави на новородените са изградени от хрущяли и те трябва постепенно да заемат правилна позиция. През този едногодишен период на изправяне те трябва да бъдат щадени и да не бъдат излагани на неестествени за бебето позиции.
Тези медицински факти ни помагат да осъзнаем, че е по-добре да носим своето бебе, от колкото да го бутаме в количка на една ръка разстояние.  Осигурете му възможност да заема своята естествена форма на заоблен гръбнак и свити крачета в коляното.

Правилно носене на бебето.
Без значение кой от продуктите на AMAZONAS ще изберете (Carry Sling, CarryBaby, Jersey Sling, Ring Sling, Carry Star, Smart Carrier или Mei Tai) ще осигурите на бебето си продукт отговарящ на медицинските изисквания за носене на бебе, който ще му позволи да се развива максимално естествено.

  • пренасяне на бебето напълно сигурно: носене лице в лице, осигуряване на необходимото пространство за заемане на овална форма на гръбнака
  • кенгурата на AMAZONAS използват широка и здрава основа върху която да седи бебето, като доставят необходимата подкрепа за равномерното разпределение на тежестта на гръбнака върху едното и другото краче. Това не само осигурява здравословна позиция, но и избягва натиск върху определени точки.
  • кенгурата на AMAZONAS гарантират, че позицията на седалището на бебето е по-ниско, а крачетата са в разкрач, присвити в коленете, което е особено важно при развитието на тазобедрените стави.