• Вход
  • Регистрация
  • Търсене
Форма за обратна връзка

Статии

Подкрепа за бременното коремче

08.08.2017


Връзване на корема или  (Belly wrapping), през бременността

Връзването на корема по време на бременност може да донесе допълнителна подкрепа за вашето променящо се тяло. Има много малко проучвания за научната полза от това връзване, но жените използват този метод от векове за тяхна подкрепа на натежаващото коремче, неговото декориране или отпразнуването на бременността.

Акушерки от различни държави продължават да препоръчват техники за връзването за подкрепа на натежаващите кореми и за постигане на оптимална фетална позиция. Това връзване е особено подходящо за жени родили повече деца.

Едно нещо е ясно: ограничаването на движенията на наедряващото тялото по време на бременността е опасно. Ограничаването на движенията на бебето също е  опасно. Всяка техника на връзване, която използвате, не бива да бъде използвана за намаляване на размерите ви или да води до ограничаване движенията на бебето в корема. Потърсете съвета на вашия АГ за въпроси, които имате около връзването.

Ползи

Както се спомена по-рано връзването на корема не е добре изследвано в медицинската литература или поне в тази от англоговорящите страни. Въпреки това е известно, че техниката подпомага бедрата на бременната жена, помага на бебето да намери оптималната си позиция, редуцира диастазата (раздалечаване на правите коремни мускули), донася комфорт и облекчение за женското тяло.

За жените които са бременни за първи път физическите промени, които настъпват в тялото може да не са толкова болезнени, както при вече раждалите жени.
Връзването на корема предлага възможността за свикване със слинга още по време на бременността. Това може да направи носенето на бебето след раждането далеч по интуитивно за родителите.

Също така връзването на корема може да бъде много красиво и акцентиращо на  красотата на бременността.

Има много техники за подкрепящо връзване на корема.

Ето някои от тях: