• Вход
  • Регистрация
  • Търсене
Форма за обратна връзка

Често задавани въпроси

Кога мога да започна да нося бебето си в слинг?

Можете да носите бебето си в слинг още от първия ден на неговото раждане. В случай, че бебето има съмнения за здравословни проблеми първо е добре да се консултирате с неговия лекар и ортопед. Колко дълго мога да нося моето бебе в слинг?

Можете да носите вашето бебе толкова дълго колкото вие и то се чувствате добре по този начин. Бебетата винаги изразяват ясно, когато усетят момента, в който вече не желаят да бъдат носени. Жените, които са родили наскоро трябва да носят бебетата си по този начин в кратки периоди, които да увеличават постепенно, за да не окажат прекален натиск върху тазовото дъно или върху мястото на извършеното цезарово сечение. Бебетата могат спокойно да бъдат пренасяни в тази поза до 3 годишна възраст, а и след това стига да бъде комфортно и желано и от двете страни.Мога ли да използвам слинг ако моето бебе е поотраснало?

Разбира се, че да!Възможно е на него да му бъде необходимо време за да привикне с тази нова близост. Това може да изисква да се прояви известно търпение и от двете страни. В този случай е добре времето за носене да бъде увеличавано постепенно. Колкото по-късно започнете да носите детето си в слинг, толкова по-дълго време ще трябва на мускулатурата ви да  укрепне, за да се чувствате уверени и комфортно при по-дългото носене на детето ви. На какви подробности трябва да обърна внимание при пренасянето на бебето в слинг?

Слингът трябва да бъде толкова стегнат, че да не усещате необходимост да подкрепяте бебето с ръце. Важно е винаги да поставяте бебето с лице към вас. Обикновено са необходими няколко повторения, за да се научите колко точно е необходимо да затягате слинга.

За новородените и по-малките бебета е от съществено значение да се избере такъв вариант на слинга, който да позволява различно затягане в зависимост от нуждите, както на бебето, така и на този, който го носи. 
 Коя дължина на слинга е подходяща за мен?

Стандартната дължина на слинга е 450 см. Тази дължина е достатъчна за стандартен размер , както за жени така и за мъже. За хора с по-големи размери е добре дължината на слинга да бъде съобразена с теглото на използващия го. Важно е слинга да е най-подходящ за този, който ще го използва най-често.

Нашите слингове се предлагат в два размера 410см. и 510см. Тази дължина е достатъчна за използването на всички полулярни методи на връзване на слинга. За всеки наш слинг ще намерите детайлна инструкция за приложение. Препоръчваме ви да минете  специално обучение за поставянето на слинг или да използвате придобития вече опит на свой близък.
Слингът не трябва да бъде прекалено дълъг за да не допуснете препъване. Може ли бебето да диша спокойно в слинга?

Винаги трябва да се обръща внимание на нослето на детето, то трябва винаги да е свободно от каквото и да е натиск, за да може спокойно да поема въздух. Вашите движения позволяват нормалната циркулация на въздуха през слинга. Важно е да не навличате детето с много дрехи, за да избегнете неговото претопляне, особено ако го носите под своето яке.  Множество проучвания са доказали, че бебетата носени в слинг поемат с 1% по-малко кислород от други, които не са в слинг.Това се дължи на спокойното дишане и релаксация на бебето поставено в слинг. Ще разглезя ли детето си ако го нося твърде често?

Не! Бебетата и подрастващите биват носени във всички култури. 2/3 от света продължава да отглежда децата си по този начин. Няма как да разглезите малко дете, което разполага само с едно единствено средство да привлече внимание, плача. Желанието за близост и сигурност са наши основни нужди и би могло да е много по-лесно ако просто ги подсигурим.
Природата на бебето изисква да бъде близо до тялото на родителя си, така както родителя има нужда от мобилност и гъвкавост в ежедневието. Кои са предимствата на слинга за бебето?

Когато носите своето бебе в слинг вие насърчавате неговите моторни, когнитивни и емоционални възможности.  Слинга дава възможност мускулите на бебето да отпочиват, дишането му може да е по-лесно, подобрява неговите храносмилателни функции, намалява рефлукса и коликите.
Основната необходимост от физически контакт и чувство за сигурност е осигурена. Бебето придобива усещане за баланс.  Позицията на бебето носено в слинг, благоприятства неговото правилно физическо развитие. Посредством специалната тъкан на слинга детето се намества по опитималния начин по тялото на бебето и му осигурява надеждна подкрепа. Кои са предимствата за родители използващи слинг?

Използвайки слинг и вие самите ще си осигурите чувството на близък физически контакт. Ще имате възможност да използвате ръцете си свободно, така че да можете да вършите и някои други ваши задължения, без да се налага да оставяте бебето си.

Слинга помага на родители пожелали да осиновят дете по-бързо да развият своя близък контакт с него. .

Използвайки слинга родителите по-бързо се научават да разбират нуждите на своите бебета. бащи използващи слинга, създават много близки вазаимоотношения с бебетата си и се чувстват по-съпричастни при тяхното отглеждане.

Слинга може да бъде навсякъде и по всяко време с вас. С него си осигурявате така необходимата мобилност. Често задавани въпроси за SaddleBaby

1. На каква възраст трябва да са децата, които трябва да използват SaddleBaby?
- SaddleBaby е разработен за изпoлзване от деца между 2-5 години или до 23кг. на детето

2. Може ли детето да изпадне от седалката?
- не, SaddleBaby е изработен, така че да предпази детето от падане

3. Може ли да не държим детето докато е на седалката за носене?
- спокойно можете да използвате продукта, без да държите детето

4. Трудно ли е да се научиш да използваш SaddleBaby?
- Не, необходими са само 3 стъпки за да поставите продукта върху себеси и да позиционирате маншетите върху крачетата на детето. Моля, преди да използвате да прочетете инструкциите за употреба.

5. Имате ли видео упътване за употреба?
-Да, посетете адрес www.youtube.com/saddlebaby

6.  Какви са основните предимства на SaddleBaby?
- SaddleBaby е получил награда за най-добър семеен продукт с патент. Той е създаден от родители за родители с идеята да бъде от помощ, при времето прекарано с вашето дете, така че да се насладите напълно на хубавите емоции заедно.
- практичен- да имате две свободни ръце
-безопасен- подсигурете крачетата на вашето дете, за неговата безопасност, като никога до сега
-лесен, с мотивация за приключения, забавен- създайте неповторими забавни спомени за вас и детето ви
- комфортно- пълнежа от пяна допринася за ергономичния ефект върху вас и детето

7.  Могат ли майките да използват този продукт?
Абсолютно, SaddleBaby е създаден и за двамата родителя, като се адаптира към торса на почти всеки чудесно.

8 Къде мога да използвам SaddleBaby?
SaddleBaby може да бъде използван навсякъде, по всяко време, неограничено. От разходки по претъпкани пазари, до зоологически градини и всяко място което пожелаете.  , SaddleBaby ви дава свободата да ходите по настилки трудни за количка, като същевременно сте със свободни ръце и можете да носите необходим багаж с тях. Детето е в безопасност с чудесна гледка от високо, това прави излизането навън за него истинско приключение.
 
9. Какъв е размера на SaddleBaby когато не е в употреба?
Това зависи от модела, който ще изберете

10. От какъв материал е изработен ?
- Висококачествена полиуретанова пяна в съчетание с лек и здрав Dynatec Nylon

11. Какво е качеството на материалите вложени в продукта?
- SaddleBaby използва само най-добрите продукти , най-висококачествената полиуретанова пяна в съчетание с лек и здрав Dynatec найлон.

12.Мога ли да правя упражнения с SaddleBaby ?
- SaddleBaby не е предвиден за използване по време на спортни активности